Sekoilua Hullun Jumalan Hovissa

Wormsin kaupunki

Wormsiin päästiin vihdoinkin. Majoittuminen tapahtui laadukkaaseen Likaisten Nahkahousujen majataloon.

Ensimmäiseksi tehtäväkseen pelaajat päättivät selvittää mihin voisivat myydä arvokkaan oloisen seinävaatteensa. Lisäksi piti selvittää missä haltiapanssari saataisiin korjattua. Päätettiin pienen selvittelyn jälkeen suunnata kohti kaupungin parempia alueita. Sinne ei kuitenkaan paskaisina ja rääsyihin puettuina päästy. Uusi yritys majatalon pesualtaan ja läheisen räätälin kautta.

Tällä kertaa päästiin parempien ihmisten pirskeisiin mukaan ja suunnattiin kohti mattokauppiasta. Tämä ei kuitenkaan ollut halukas ostamaan mattoa, jonka ostaminen olisi vaatinut lähes koko vuoden liikevaihdon. Mattokauppias järjesti kuitenkin tapaamisen erään nimettömäksi jääneen keräilijän kanssa, tai tarkemmin hänen palvelijansa kanssa. Ryijy saatiin myytyä, samalla tosin kiinnitettiin huomiota myös erikoisiin pieniin meduusapatsaisiin hyllyllä, sekä huonetta koristaviin epäilyttävän realistisiin varaspatsaisiin, joilla kaikilla oli oudon järkyttynyt ilme. Tämän jälkeen vietiin korjattavaksi haltiapanssari. Paikallinen haltiaseppä, joka tosin osoittautui hopeasepäksi, lupasi hoitaa asian, aikaa tämä veisi muutamia päiviä.

Odotellessa kuunneltiin juoruja ja tutkittiin kaupunkia. Parin keskustelun jäljiltä selvisi, että kaupungin köyhemmissä osissa on tapahtunut outoja. Ihmisiä on kadonnut, joka oli normaalia, mutta ruumita ei löytynyt kaupungin joesta, tai sivukujilta, joka oli hyvin epänormaalia. Vinkin perusteella lähdettiin tutkimaan viemäreitä.

Viemäreissä vastaan tuli epäkuolleita. Zombit saatiin lahdattua, pyssyihin turvautuen. Tästä seuranneesta metakasta kuitenkin pelaajat saivat peräänsä hieman vaarallisempia vastustajia, jotka yllättivät ikävästi selän takaa. Ghoulien kanssa taisteltiin, vähemmän menestyksekkäästi, Väinämön oppipoika Pasi päätti näyttää taitonsa ja kutsua avukseen suuren pedon, joka selättäisi epäkuolleet kätyrit. Taika kuitenkin epäonnistui, maailmaan ryömi jonkinlainen hyönteismäinen olento, joka kääntyi välittömästi Pasia vastaan. Se piti portaalia auki suunniteltua pidempään ja maailmaan ryömi lopulta yhdeksän näitä voimakkaita taikoja käyttäviä hyönteisiä.

Sepi oli haavoittunut taistelussa ja onnekseen oli pyörtyneenä maassa, myös Isä Justus vaipui katatoniseen tilaan nähdessään interdimensionaaliset hirviöt. Muut nämä hyönteismäiset olennot repivät palasiksi, jonka jälkeen hallitsemattomina lähtivät tuhoamaan yllään olevaa kaupunkia. Pasin taian hiipuessa myös hirviöt kuitenkin hävisivät ja vaurioita kärsi lähinnä kaupungin köyhemmät osat.

Herättyään Isä Justus löysi rauniosta ystäviensä ruumiit, tavarat ja vielä jossain määrin hengissä olevan varkaan, Sepin. Justus rukoili Jumalaltaan apua Sepin haavojen parantamiseen. Justuksen viimeaikaiset teot eivät kuitenkaan olleet Jumalalle mieluisia ja Sepin vartalo alkoi valua verta joka puolelta, kyseessä saattoi toki olla myös HIV:n vaikutus. Justus koki uuden valaistumisen ja tajusi ettei minkäänlaista Jumalaa ole olemassa. Vihaten itseään siitä että on uhrannut koko elämänsä uskon levittämiseen ja kostoa vannoen, hän keräsi ystäviensä jäämistöt ja lähti nousemaan viemärin raunioista.

Comments

joona_kankare joona_kankare

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.